Politisk korrekthet er sentrum av kulturkrigene

«Vi må ringe ham – i en tid da noen har den frekkhet å bli døpt i navnet til idealet om liberalt demokrati, som til slutt klarte å finne sted som den ideelle av menneskets historie: aldri før vold, ulikhet, utestenging, sult og derfor økonomisk undertrykkelse omfattes ikke så mange mennesker i historien av jorden og menneskeheten. i stedet for chan komme idealet om liberalt demokrati og kapitalistiske markedet i eufori av slutten av historien i stedet for å feire «slutten av ideologi», og i slutten av store frigjørende diskurser, la oss ikke overse denne åpen makroskopisk faktum, som består av mange individuelle tilfeller av lidelse – ingen graden ikke tillate oss å ignorere det faktum at aldri før har så mange menn, kvinner og barn har blitt slaver, sulten eller ødelagt av jorden «, sa tiår siden den franske filosofen Jacques Derrida.

Selv om det ikke i dag eller i går, oppfatningen av politisk korrekthet fått mye oppmerksomhet i det siste. Begrepet er vanligvis forbundet med sensur politikk, handlinger og språk anses upraktisk eller støtende for noen gruppe i samfunnet og finne opp måter å håndtere slike sosial urettferdighet.

Motstanderne av politisk korrekthet vanligvis bruker begrepet for å referere til «paradoks av toleranse» – å fremme toleranse overfor minoriteter og medlemmer av grupper historisk uberettiget til en slik ekstrem grad at disse handlingene selv kan bli en annen form for intoleranse. Motstanderne av bevegelsen mener at det er en form for «kulturmarxismen» making assosiasjoner med de viktigste elementene i leninismen, stalinismen og maoismen. De mener også at tilhengerne av politisk korrekthet ofte utføre den samme onde mot som hevder å kjempe – inkludert omvendt diskriminering og undertrykkelse av ytringsfrihet, sier Scientific American.

Støtte avviste kritikken og tale i hans forsvar på transformativ kraft av språk, i stand til å endre holdninger og oppfatninger, slik som å oppnå sann sosial rettferdighet. Bevegelsen er spesielt viktig læresetning hentet fra en postmoderne intellektuelle Althuser, Derrida, Foucault, Gramsi, Galbraith og Marcuse. Derridas ideer har en stor innflytelse i akademia i USA. Derrida kritiserer den psykologiske prosessen med kategorisering, og hevder at skillet mellom ting i seg selv er en handling av motiverte utelukkelse, som tjener interessene til makt.

Tilhengere av politisk korrekthet tror at deres bekymringer om toleranse og likeverd er rettferdiggjort og at sensur er et forebyggende tiltak, slik at den ikke øker diskriminering uberettiget grupper. Noen selv gå så langt som til å tro at deres motstandere dem urettferdig fyr med sikte på hvite, heterofile menn til å bevare sin makt. Som forklart Marian AYM (Maryann Ayim): «Hvis politisk korrekthet reduserer seksuelle og rase overgrep motet homofobiske, rasistiske og sexistiske diskurser i det pedagogiske miljøet og slutte politikk skadelig for de undertrykte grupper, så er det ikke bare en rett, men en moralsk forpliktelse. »
I en fersk undersøkelse Kristin Brophy (Christine Brophy) og Jordan Peterson (Jordan Peterson) har gjort en grundig analyse av personlighet av politisk korrekthet. De utvikler en skala fra 192 elementer, som tiltak knyttet til politisk korrekthet, språk, tro og følelser basert på forfatterne lese fra nyhetsartikler, bøker og forskning om temaet. Listen inneholder ulike typer spørsmål, slik at forskerne kan få et mer fullstendig bilde av den indre verden av politisk korrekte individer. Han har senere gjennomgått og supplert med kolleger og studenter. Rock fylle 332 deltakere, sammen med spørreskjemaer som måler personlighet, IQ og sensitiv respons i avsky.

One thought on “Politisk korrekthet er sentrum av kulturkrigene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *