Operatørselskapet prinsippet om kollisjonsputer

Aktivering skjer kollisjonsputer ved støt. Kun visse kollisjonsputer aktiveres avhengig av retningen av effekten. Dersom støtkraften overskrider et forhåndsbestemt nivå, virkningen sensorene sender et signal til styreenheten. Etter bearbeiding av data fra alle sensorene kontrollenheten avgjør nødvendigheten og responstid for kollisjonsputer og andre passive sikkerhetskomponenter.

Avhengig av typen og alvorlighetsgraden av ulykken kan utløses, for eksempel bare strammeren eller strammere på med airbag. Styreenheten leverer et elektrisk signal for å slå på de respektive gass generatorer kollisjonsputer. Airbag Distribusjon tid er ca 40 ms. Gassgeneratoren gir åpningen og blåse opp puten gass. Etter kontakt med mannen og revet pute tømmes.

Kollisjonsputer er disponibel enheter. I tilfelle av en brann kjøretøy (økning av temperaturen i kabinen til 150-200 ° C) alle kollisjonsputer aktiveres automatisk.
utløsende forhold
http://nspauto.com/%D0%B0%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B5B0%D0%BD-detail.html
Kollisjonsputene utløses under følgende betingelser:

overdreven bruk av makt frontkollisjon en gitt verdi;
traff en solid solid objekt (fortauskant, fortauskant, pit vegg);
hard landing etter hopp;
slipp i bilen;
Skrå effekt i fronten av bilen.

Foran kollisjonsputer vil ikke distribuere på virkningen av bilen bakfra, sidekollisjon, roll-over bilen.

Tilstanden utløser side og hodekollisjonsputer er det overskytende av sidekollisjon forutbestemt verdi.

Algoritmer utløse kollisjonsputene blir stadig bedre og blir mer komplekse. Moderne algoritmer ta hensyn til kjøretøyets hastighet, dens hastighet på retardasjon, passasjer vekt og dens plassering, bruk av sikkerhetsbeltet, så vel som tilstedeværelse av et barnesete.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *